SolarLab
Kvædevej 4
8270 Højbjerg, Aarhus
Denmark

+45 6017 8031
info@solarlab.dk

CVR 34720975

Om SolarLab
En virksomhed med mange års erfaring inden for solcelleteknologi

Facadesystemet fremstilles og leveres skræddersyet specifikt til enhver facade, og er velegnet som regnskærm både på nybyggeri, og som ny yderklædning udenpå facadeisolering ved energirenovering af ejendomme.

Fremtidens energiproducerende facade

SolarLab samarbejder med Swiss INSO som har patentet Kromatix ™ der giver glasset farve samtidig med at solcelelrnes energiproduktion ikke reduceres væsentligt. På samme måde som Morpho-sommerfuglens blå vingefarve ikke skyldes et farvepigment, men periodiske nanostrukturer i vingernes overflade, får glasset også dets farve fra en lagtykkelse af et grundstof, og farven opstår som et resultat af lysets brydning i et optisk gitter. Dette betyder, at Kromatix ™ ikke hindrer solens stråler i at komme ind i cellen – og resultatet er en høj energiproduktion på trods af at glasset fremstår i en farve.

Om produktionen
Kvalitets facadepaneler fra Europa

SolarLab producerer facadepanelerne i Europa, i en hyper moderne produktionsfacilitet med state-of-art maskiner og udstyr. Vores motiverede og veluddannede produktionsmedarbejdere sikrer med stolthed at hvert eneste panel som forlader fabrikken er testet og har den kvalitet vi har sat som mål. Produktionen og produkterne er certificeret i henhold til flere standarder, og bliver kontrolleret af TÜV ved årlige fabriksinspektioner.

Nyudviklet, afprøvet og gennemtestet

Facadesystemet har gennemgået udmattelsestests af alle komponenter og samlingers styrke og holdbarhed. Testen afspejler så realistisk som muligt, og med en rimelig sikkerhedsfaktor, det miljø og de driftsforhold som solcelleanlægget på en façade i Skandinavien kan tænkes udsat for i de næste 30 år.
Grundlaget for de gennemførte tests er DS/EN 1991-1,-3 og -4 (Eurocodes for vind- og snelast samt tilhørende nationale annekser), og dertil tillagt en vurdering af andre ekstreme klimatiske og driftsmæssige forhold som kan tænkes at ville kunne nedbryde facadepaneler med integrerede solceller.

Vores mission

Vi har altid specialiseret os i solcellefacader. Vores primære ekspertiseområder ligger i skræddersyede energiproducerede facader med integrerede solceller. Udover dette er vi stærkt fokuseret på at udarbejde andre specialløsninger, som vores kunder nu har, og som er omkostningsbesparende for vores kunder.

Vores vision
Vores vision er enkel: Vi vil give dig den bedste service. Det vigtigste for os er, at du får maksimalt udbytte af vores sparring og er fuldt tilfreds med hele processen fra første samtale til det endelige resultat. Kvalitet er nøgleordet, og vi sætter en stor ære i at levere professionelle ydelser, der imødekommer vores kunders forventninger.
Forskning og udvikling

Nye materialer skal bevise deres værdi og funktionalitet både i testkammeret og ude i virkeligheden. SolarLabs facadeløsninger med integrerede solceller er både et attraktivt og bæredygtigt valg af facadebeklædning.


SolarLab deltager i forsknings- og udviklingsarbejder, og nødvendige udmattelsestests af alle komponenter og samlingers styrke og holdbarhed gennemføres ved behov. En test skal så realistisk som muligt afspejle det miljø og de driftsforhold som solcelleanlægget på en façade i Skandinavien kan tænkes udsat for i de næste 30 år, og dertil er der tillagt en vurdering af andre ekstreme klimatiske og driftsmæssige forhold som kan tænkes at ville kunne nedbryde facadepaneler med integrerede solceller.

Grøndalsvej 1, 8240 Viby J er demo vært i udviklingsprojektet EnClose, og skal som sådan bruges til at vise og demonstrere solcelledacaden i fuld skala. Den nye facade er således en demonstration af resultaterne af de tekniske arbejdspakker, der går ud på at udvikle og demonstrere et konkurrencedygtigt facadebeklædningssystem med indbyggede solceller, som kan anvendes både til nybyggeri og som ny yderklædning udenpå efterisolerede facader ved energirenovering af etagebyggeri.

EnClose Projektet hvor Aarhus Kommune Teknik og Miljø deltager som demovært, udføres af SolarLab sammen med Kuben Management, Institut for Byggeri og Anlæg ved AUC og DTU fotonik. Projektgruppen har til sammen mange års branche erfaring i udvikling af byggematerialer, solcellemoduler og systemer. EnClose Projektet har en støttet finansiering på 6 100 000 DKK. Kuben Management, SolarLab, Institut for Byggeri og Anlæg ved AUC og Danmarks Tekniske Universitet Fotonik vil tilsammen bruge 7 600 udviklingstimer i projektperioden.